torsdag 1 april 2010

Nystart

Den här bloggen ebbade ganska fort ut, jag insåg att det här med att blogga inte riktigt var min grej.
Men nu ska jag försöka på nytt, nu har jag något intressant att skriva om, nämligen min och Hannas praktik hos YUVA i Azerbajdzjan. Det börjar närma sig nu, det är bara 10 veckor ungefär tills vi åker. Jag ser verkligen fram emot det.
Den kommande veckan är det meningen att vi ska ha praktik, men för oss i Kaukasusgruppen blir det inte riktigt en praktik. Däremot ska vi göra en projektplan med hjälp av LFA, tillsammans med Aynur och Irina. Vi började spåna lite igår och jag tycker nog att det gick rätt så bra, vi har identifierat en företeelse som är ett problem både i Georgien och Azerbajdzjan och vi har försökt oss på en början på ett problemträd. Det är väldigt intressant att lära sig sånt här som LFA och Oktagonen och liknande, det är verktyg som man antagligen kommer ha nytta av i sitt framtida arbete, även om det inte blir just under praktiken.
Imorgon tar jag och Joppe tåget upp till Enköping för att fira påsk. Sen blir Joppe kvar där till jag slutar skolan sista april, då åker jag upp och hämtar honom. Detta är för jag kommer ha så fullt upp nu under april och inte kommer kunna spendera så mycket tid med honom. Vi ska ut på vandring och vi ska till Georgien så Joppe behöver någon som tar hand om honom ett tag. Och så får han ju träffa Alma igen, jag tror han saknar henne.
Nu sitter jag hemma och undrar om jag inte ska få en sms-avi snart att jag kan hämta ut ett paket. Men det blir nog inte idag. Jag impulsköpte en liten digital systemkamera häromdagen som jag har tänkt att använda mig av under praktiken. Vi ska ju arbeta med informationsarbete när vi kommer hem, då vill man ju ha snygga bilder att visa upp. Så nu väntar jag förväntansfullt! Så här ser den ut: